HEMSTÄDNING: RENGÖR BADRUMSMÖBLER?

Planerar du att rengöra dina badrumsmöbler? Vi har några tips du bör vara uppmärksam på! Vilka medel använder du till exempel för natursten?

Badrummet används intensivt varje dag, särskilt diskbänken. Vi friskar upp här, borstar tänderna och ser till att vi ser bra ut igen.
Men rengör du någonsin badrumsmöblerna? Och jag menar inte ”ytlig”, så kranen och handfatet, vatten över dem och du är klar. Nej, riktigt noggrant och med rätt produkter.
Hur kan du göra det bäst? Och vilka produkter kan du använda på vissa materialtyper? Jag ska försöka lista så mycket som möjligt för dig så att dina badrumsmöbler lyser precis som du!

Rengör tvättställ och tvättställ

Hur håller du handfat så hygieniskt rent som möjligt? Mitt gyllene tips är att skölja det omedelbart efter användning med kallt vatten och torka det med en ren, mjuk trasa. Inte en fuktig trasa! Bara en torr. Du vill inte ha vatten som stannar och torkar upp. Detta gäller även alla materialtyper. Om du håller detta snyggt har du alltid ett rent, snyggt handfat. Men naturligtvis kan du inte undvika att skrubba med ett tvättmedel då och då. Var noga med tvättställets material och vilken produkt som kan användas.

Keramisk

Om du underhåller keramik väl kommer den att skina lika vackert efter tio år som den gjorde den första dagen. Med detta material är det viktigt att endast använda icke-slipande material. Det är därför bäst att rengöra en keramisk handfatet med vatten och bara en universalrengöring, alltid i kombination med en mjuk trasa. På så sätt avlägsnar du enkelt kalk, tvålrester och hudfetter.

Natursten

Natursten är en annan historia. Det är poröst och mycket känsligt. Detta innebär att tandkräm, smink eller tvålrester som inte tas bort omedelbart kan skada ytan allvarligt. Använd ett icke-aggressivt rengöringsmedel utan kalkupplösande effekt för en fullständig rengöring. Natursten tål inte syra och rengöringsmedel mot kalk innehåller syror. Om det kommer i kontakt med sådana sura medel, kommer tråkiga fläckar att visas och det vill vi inte!
Så det är bäst att hålla det så att fläckar och kalk inte får en chans. Helt enkelt med kallt vatten och en mjuk trasa. Och grön tvål med något ljummet varmt vatten är också tillåtet om du vill rengöra då och då.

Mineralmarmor

En blank diskbänk kan bli tråkig med tiden eller visa små repor. Poleringsvax är den ideala lösningen för detta. Detta ger dig en blank yta igen, som om diskbänken är helt ny igen. Med ett matt mineralmarmorhandfat kan du bli av med fläckar, skador och repor. Du gör detta genom att använda ett sandpapper med ett mycket fint korn. Rätt spannmål är mycket viktigt, annars kan du lätt slipa bort för mycket. Kontrollera därför alltid underhållsråd för den köpta produkten. Använd en grön tvål för en grundlig normal rengöring.

Rengör kranarna fint

Badrumsmöbler inkluderar naturligtvis även kranar. Oavsett om du har en blank krom färgad kran eller en mattsvart kan du inte undvika rengöring. Tyvärr! Kranar och kalk är en oskiljbar duo, eftersom det finns kalk i vatten. Se därför till att du alltid torkar handfatkranen. Till exempel är det mindre benägna att kalk fastnar. Rengöring görs med grön tvål eller en total rengöring. Använd inte mikrofiberdukar som många ”rengöringsguruer” ofta säger. Mikrofiberdukar kan orsaka repor. Du bör också verkligen undvika slipmedel!

Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa dig att rengöra din fåfänga . Och om du bara håller allt väl och ibland rengör platsen ordentligt kommer dina badrumsmöbler att fortsätta att lysa som en stigande sol! Om du har vidare frågor om hemstädning så kan du kontakta oss som din professionella städfirma i Malmö.