Hemstädning

Den perfekta rengöringssekvensen: ett rent hus i några få steg!

Att rengöra; ett jobb vi inte kan fly. Kanske är det inte din favoritaktivitet och tro oss, vi förstår det fullt ut! Det var därför vi letade efter den mest effektiva rengöringsordningen så att du kan spendera mer tid på de saker du verkligen gillar.

Tumregel: börja ovan

Underifrån! En regel är mycket viktig för effektiv rengöring och det är: börja på toppen. Det betyder att börja högst upp på vinden, men också överst på alla skåp och hyllor. Damm kan sedan flyta ner snyggt så att du lätt kan dammsuga allt detta i slutet. På detta sätt behöver du aldrig göra dubbla arbete. Som sagt vidare till färdplanen.

Sätt på lite trevlig musik

Satsar du på att du kan rengöra mycket bättre med dina favoritlåtar i bakgrunden? Städningen blir helt plötsligt mycket roligare.

Börja städa upp

Hur ofta sa din mamma dig att städa ditt rum? Hon förstod förmodligen tricket. Om du städar upp röran först, måste du flytta eller lyfta mindre saker medan du rengör. Detta sparar tid!

Den smutsiga tvätten i tvättkorgen

Strumpor liggande där de inte riktigt hör hemma, eller sportkläder i ett hörn; du kan stöta på smutsig tvätt under rengöring. Eller är du den som alltid kastar din tvätt snyggt i smutskorgen? I alla fall: se till att den smutsiga tvätten hamnar på rätt plats. Och om du vill byta sängkläder är det också dags att slänga i de gamla i korgen. Detta skapar alltid mycket damm, och vi vill inte se det fladdra runt i slutändan. Klar? Slå då på tvättmaskinen. Den gör sitt jobb, medan du också gör ditt jobb.

Rengör fönstren

Är fönstren redo för rengöring? Då är det dags att borsta fönstren. Du har ännu inte dammat och rengjort fönsterbrädorna, så det smutsiga vattnet kan droppa ner fint. När du är klar kan du se ut igen med en kopp kaffe i handen.

Damning

Dags att dammas! Ge en våt och en torr trasa och arbeta igen från topp till botten. Först övre hyllan och sedan ner.

Tvättmaskinen är klar!

PIP PIP! Tvättmaskinen är klar! Om du tar ut den rena tvätten ur tvättmaskinen emellan, kan du redan torka den utanför eller i torktumlaren. Och kanske redan kör en ny tvätt. Åh, du är så effektiv.

Dammsugning

Vrid dammsugaren, eftersom du nu kan dammsuga det återstående dammet från golvet. Slutet på rengöringen är redan i sikte. Är det inte underbart att du ser att huset blir renare?!

Torka först, sedan våt rengöring

Vill du verkligen städa bra? Gå sedan efter det med moppen. Kanske inte helt överraskande, men du rengör först torr och sedan våt. Du har dammsugit golvet och moppat det för finputs. Och då luktar hela huset färskt igen!

Tvätten är torr

Tvätten är klar i torktumlaren. Sedan kan vikandet börja för att sedan lägga in de nytvättade plaggen i garderoben! Men du kanske redan känner att det kommer: det kan finnas kläder som ser lite bättre ut när de stryks. Men om du inte vill stryka kan du till exempel torka tröjor på galgar, så att de inte blir skrynkliga. Allt du behöver göra är att lagra den rena tvätten och du är klar!

Om detta inte är något som du har ork eller tid att utföra så kan vi hjälpa dig. Vi är ett professionellt företag som är specialister på hemstädning. Vi kan självklart göra mer avancerade städarbeten än städplanen ovan, det är helt upp till dig. Kontakta oss!