Hur städning är kul – knep och tips för dem som inte gillar städning

Det finns rengöringsfanatiker. Men så finns det den andra gruppen, där de allra flesta ändå hamnar, som verkligen inte gillar rengöring. Ändå är städning en del av vår vardag. Utan det skulle vi känna oss obekväma och inte hemma. Så du har du två alternativ. Antingen anställ en städare som sköter din hemstädning i Malmö eller – det billigare alternativet – följ våra tips och lär dig hur städning till och med kan vara roligt. Rengöring av hus eller lägenheter blir snart en självklarhet och en mindre fråga.

Små steg leder till målet

Många känner att de inte har tillräckligt med tid för att hålla sitt hushåll i gott skick. Andra undviker rengöring eftersom det ofta slukar en hel eftermiddag. Det säger sig självt att önskan att rengöra inte nödvändigtvis ökar. Det är därför du alltid tar små steg som du arbetar igenom bit för bit och dag för dag. Den som investerar tjugo till trettio minuter om dagen i hushållet tillåter inte att stora högar damm dyker upp i första hand. Idag rengör du handfatet, imorgon golven och städningen är helt plötsligt lika tråkig och långdragen.

Dra nytta av väntetiderna

Tomgång skapas inte bara när man väntar på bussen. Värdefull väntetid finns också i vardagen om du är uppmärksam på den. Kommersiell paus när du tittar på TV på kvällen är perfekt, till exempel för att ta bort rester från middagen och för att utrusta diskmaskinen. Du använder väntan på färska söndagsrullar för att baka i ugnen för att torka köksbänken. Du kan använda din tid effektivt och göra hushållssysslor utan att ens inse det.

Multitasking i vardagen

Ett annat fantastiskt knep för att göra små sysslor på sidan utan att behöva investera extra tid. Kombinera bara vardagliga aktiviteter med små rengöringsjobb. Du kan till exempel rengöra badrumsspegeln medan du fönar håret. Diskbänken kan lätt torkas medan du borstar tänderna. Och så vidare. Du kan komma på många andra aktiviteter som är fantastiska att göra samtidigt som saker du redan gör.

DJ, sätt på musiken!

Städning kan lättas upp om du spelar din favoritmusik. Oavsett om du föredrar klassiska ljud för att slappna av eller om popmusik låter dig svänga dammvippan: med musik i öronen blir rengöring också enklare. På gott humör är det lättare att rengöra. Ett annat effektivt trick är ljudböcker. Älskar du spännande thrillers? Perfekt, lyssna på ett kapitel under dina rengöringsaktiviteter. Satsa på att du snart vill fortsätta rengöra på grund av spänningen?!

Bjud in gäster

Att ha en besökare är alltid något trevligt. Att bjuda in dem särskilt när de helt har tappat sin motivation att städa huset låter verkligen paradoxalt först. Men när ingenting annat hjälper är att överlista dig själv ett perfekt trick för att sätta dig själv under tidspress så att du inte kan låta bli att använda rengöringsduken och rengöringsmedel. Vem skulle vilja att deras gäster – för att uttrycka det helt klart – skulle behöva sitta i smutsen?!

Använd rätt tvättmedel

Ingenting är mer irriterande än rengöringsprodukter som är ineffektiva, dyra och obekväma. Alla tappar snabbt sin lust att städa. Det är därför vi alltid rekommenderar att du väljer produkter som gör det så enkelt som möjligt för dig. Hos oss hittar du en översikt över pålitliga varumärken som gör rengöring till barns lek. Varumärken som vi använder garanterar effektiva lösningar till rimliga priser utan skadliga ämnen. Husstädning är inte bara roligt, det skyddar också vår miljö.

Hemstädning i Malmö

Det finns ett till alternativ om du verkligen inte har någon motivation för att städa ditt hem. Vi erbjuder hemstädning till våra kunder där våra städare kommer hem till dig med alla rengöringsmedel och verktyg som kan behövas till rengöringen av ditt hem. Detta alternativ är helt klart dyrare än att du gör det själv men det kommer garantera att rengöringen blir av och att den görs ordentligt med bra rengöringsmedel och för både dig och miljön. Om detta är intressant för dig som bor i eller runt Malmö så kontakta gärna oss så får du en kostnadsfri konsultation och en offert för uppskattningen av hur mycket hemstädningen skulle kosta just dig.