Torkningsteknik – så här blir ytorna riktigt rena

För att hålla din lägenhet glittrande ren måste du hålla den ren redan från början. Ju snyggare och renare ditt hem är, desto bekvämare kommer du att känna. Du kan enkelt undvika det fruktade kaoset om du stannar bollen redan från början. Det blir svårare att få ytor att lysa igen när smutsen redan har lagt sig på golv, kakel och andra ytor.

Torka inte bara av det

Har du någonsin funderat på rätt avtorkningsteknik? Att torka av det är inte riktigt effektivt. Det finns faktiskt en avtorkningsteknik som optimalt absorberar smuts. Det som återstår då är en glittrande, blank yta.

Så fungerar den optimala torkningstekniken

De börjar i det övre hörnet. Torka av ytan som ska rengöras mot dig med lite sicksack. Vid torkning enligt detta system tas smulor och smutspartiklar uppifrån och ner. Eftersom de inte är spridda över områden som du redan har rengjort behöver du inte rengöra några områden igen. Med denna avtorkningsteknik kan du rengöra ytor med minimal ansträngning. Du kan använda denna avtorkningsteknik på alla ytor.

Rätt avtorkningsteknik förhindrar strimmor

Denna beskrivna torkningsteknik är perfekt för rengöring av blanka ytor, till exempel speglar och keramiska hällar. Å andra sidan, om du torkar fram och tillbaka eller i en cirkel, kommer smutsen inte att absorberas helt. Den fördelas från ett hörn till ett annat. Resultatet är att du måste städa området i fråga flera gånger. Verkliga avtorkande proffs rengör bara med rätt avtorkningsteknik.

Olika avtorkningstekniker för olika ytor

Om man ska tro på reklamerna så beror det helt på rengöringsmedlet som används om du torkar golvet, strimmerfritt och glänsande rent. Annonseringen får dig att tro att varje golvbeläggning är barns lek att rengöra utan att lämna ränder om du använder lämpligt rengöringsmedel. I verkligheten räcker det dock inte med att använda ett rengöringsmedel som är skräddarsytt för golvet. Rengöringsvattnet innehåller ofta emulgerad, upplöst smuts och rengöringsmedel som, när du torkar golvet, lägger tillbaka ränder på ytan i form av en ful film. Om du vill uppnå en strimmelfri, vackert blank yta måste rengöringslösningen torka långsamt och bara sätta en lätt film på den torkade ytan.

Dim-fuktning och våtservetter

Dim-fuktig och fuktig avtorkning är lämplig för parkett, laminat och andra känsliga ytor. Med denna avtorkningsteknik vrider du ur rengöringsduken nästan helt. Golvdukar av mikrofiber är särskilt lämpliga för denna torkningsteknik, eftersom de snabbt torkar och binder smuts från ytan. Med dessa avtorkningstekniker torkar vattnet helt från ytan inom två till tre minuter. Denna avtorkningsteknik är därför lämplig för golv av laminat och parkett som är känsliga för fukt. De högkvalitativa rengöringsdukarna av mikrofiber binder smutspartiklar även utan rengöringsmedel. Ditt rengöringsvatten förblir rent längre och du kan använda det för att rengöra större områden. När du torkar vått ska en annan produkt användas, en som är gjord för att torka av vått. Med denna avtorkningsteknik mjukas mer smuts och absorberas av fukten. Våtservett är perfekt för rengöring av okänsliga ytor på kakel eller sten. Torkning i två steg är mer tidskrävande, men resultatet kommer att övertyga dig. Mjuka först smutsen genom att torka av den med en lätt rengöringslösning. Torka av med rent vatten innan du torkar.

Om du inte längre har ork, tid eller intresse för hemstädning så finns vi här för dig. Vi är experter inom hemstädning och har många nöjda kunder. Kontakta oss du också om du vill ha hemstädning i närheten av Malmö!