Vitt, rent och fluffigt: tvätta kuddar och täcken

Sängen är verkligen en av de absoluta favoritplatserna i din egen lägenhet eller hus. Ingenting känns bättre än att ligga i fluffiga, mjuka kuddar på kvällen och täcka dig med det bekvämt varma täcket, eller hur? Det finns många olika preferenser när det gäller att välja en kudde. Men oavsett om det är stort, litet, mjukt, hårt, vinklat eller runt: de har en sak gemensamt. Då och då behöver kuddar och täcken också rengöras i tvättmaskinen. Tyvärr uppträder fula gula fläckar på inläggen på filtarna och särskilt på kuddarna. Trots sängkläder är våra älskade kuddar inte skyddade från all smuts. Saliv, eller till och med ett vält glas vatten, sipprar genom sängkläderna och lämnar fula fläckar. Många människor håller sig fortfarande borta från att tvätta sina kuddar eftersom de är rädda för att kuddarna kan förlora sin fluffighet och form. För att förhindra att detta händer, läs allt du behöver veta om rengöring av kuddar och täcken i det aktuella blogginlägget.

Följ tvättanvisningarna

Kuddar och täcken kan vanligtvis tvättas väl. De utbredda dunkuddarna är inget undantag. Vi rekommenderar dock att du läser tvättanvisningarna på respektive etiketter noggrant. En viss temperatur eller ett visst tvättprogram kan behöva följas.

Planera tillräckligt med tid

Det är tillrådligt att tvätta kuddarna på morgonen efter uppgång, eftersom det tar lång tid att torka. Torkning i torktumlare rekommenderas dock inte eftersom det finns en risk för formförändring. Så om det inte finns någon andra uppsättning, tvätta kuddar och täcken. Så tidigt som möjligt och häng upp för att torka!

Tvätta i tvättmaskinen

Visst, handtvätt är alltid mildare. Men erfarenheten har visat att du enkelt kan tvätta kuddar, filtar och liknande i tvättmaskinen. Du bör vara uppmärksam på tvättmaskinens kapacitet. Det har visat sig användbart att inte rengöra mer än två kuddar i normal storlek samtidigt. Ingenting kan hända vid trettio grader på en mild cykel och kuddarna är jämna rena igen.

Det perfekta rengöringsmedlet

De idealiska rengöringsmedlen för kuddar och täcken är fria från skadliga ämnen och luktande kemikalier. För intensiv lukt skulle störa din vila på natten. Å andra sidan har en lätt, naturlig lukt av lavendel bevisat sig bara vara bra för din sömn. Lavendelväxten är känd för sin lugnande effekt som också ofta används i te innan sängen. Det lugnar människokroppen och sinnet och säkerställer därmed en bekväm sömn. Lavendel tvättmedel är perfekt för rengöring av kuddar och täcken och för att garantera en god natts sömn. Du bör dock inte använda ett sköljmedel, även om det låter paradoxalt.

Torka ordentligt

Som redan nämnts rekommenderar vi att du inte torkar i en torktumlare. Men om detta inte alls kan förhindras kan du helt enkelt lägga till två tennisbollar i torktumlaren. Detta enkla trick används för dunet i dina kuddar ska bli fluffiga igen. Eftersom dunfjädrar hatar höga temperaturer, ska du bara torka dem vid låga temperaturer. Annars kan de mjuka dunfjädrarna gå sönder. Det är dock bättre att helt enkelt hänga kuddar och täcken i solen. Erfarenheten har visat att detta är det säkraste sättet att torka. Solens strålar ser också till att kuddarna blir vackert vita igen. Om du följer alla dessa tips kommer dina kuddar och täcken att se ut som nya på nolltid. Ännu bättre: de känner det också! Vi önskar dig en god natts sömn och fina drömmar!

Kontakta oss om du vill ha professionell hemstädning i Malmö!